دکتر سیدعلی نبی پور » جراحی زیبایی بینی » دلیل گرفتگی بینی بعد از جراحی چیست؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

دلیل گرفتگی بینی بعد از جراحی چیست؟

پس از جراحی بینی عوارض متعددی را ممکن است با توجه به شدت تغییراتی که در ساختار داخلی و خارجی بینی ایجاد شده است تجربه نمائید. یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از بیماران ناخوشایند می‌باشد گرفتگی بینی می‌باشد. تعدادی از بیماران جهت برطرف کردن مشکلات تنفسی مانند گرفتگی بینی اقدام به جراحی می‌نمایند، با این وجود گرفتگی بینی پس از جراحی ممکن است برای آنها به معنی شکست در جراحی باشد اما به خاطر داشته باشید گرفتگی بینی پس از جراحی رینوپلاستی دلایل مختلفی دارد که اکثر آنها موقتی می‌باشند بنابراین پیش از اینکه نگران گرفتگی بینی پس از جراحی باشید ابتدا باید صبر نمائید تا دوران نقاهت پس از جراحی به پایان برسد. در ادامه به بررسی انواع گرفتگی‌های بینی پس از جراحی و راهکارهای درمان آن می‌پردازیم.

دلایل گرفتگی موقت بینی پس از جراحی بینی

گرفتگی به دلیل التهاب بینی

در اکثر موارد گرفتگی بینی به دلیل تورم و التهاب بافت بینی پس از جراحی می‌باشد که عارضه‌ای طبیعی بوده و تقریباً در تمام جراحی‌ها اتفاق می‌افتد. این نوع از گرفتگی بینی پس از چند هفته به تدریج از بین می‌رود اما باید توجه داشته باشید که تا التیام کامل تورم و گرفتگی بینی ممکن است چند ماه زمان نیاز باشد.

گرفتگی به دلیل تامپون

تامپون در واقع پانسمان‌های موقتی هستند که پس از پایان جراحی و جهت جلوگیری از خونریزی و یا هرگونه چسبندگی در داخل حفره‌های بینی قرار داده می‌شود، با اینکه برخی از جراحان در سال‌های اخیر استفاده از تامپون را مناسب نمی‌دانند اما هنوز هم تعداد بسیاری از پزشکان پس از جراحی به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت استفاده از تامپون را توصیه می‌نمایند. تا زمانی که تامپون داخل حفره‌های بینی قرار دارد هرگونه تنفس از طریق بینی سخت خواهد شد، پس از درآوردن تامپون گرفتگی بینی نیز برطرف خواهد شد.

آلرژی

به دلیل حساسیت بافت بینی پس از جراحی ممکن است در مقابل آلاینده‌ها و مواد آلرژی زا حساسیت بیشتری نشان دهید، مصرف آنتی هیستامین‌ها و عدم حضور در مواد آلرژی زا می‌تواند در جلوگیری از گرفتگی بینی پس از جراحی کمک کننده باشد.

راهکارهای درمان گرفتگی موقت بینی پس از جراحی بینی

  • از قرار گرفتن در هر محیطی که ممکن است بینی شما را تحریک نماید خودداری نمائید.
  • اگر احساس خشکی در بینی دارید می‌توانید از اسپری‌های مخصوصی که توسط جراح تجویز می‌شود جهت شستشوی بینی استفاده نمائید.
  • پمادهای موضعی جهت برطرف کردن برخی التهاب‌ها می‌تواند موثر باشد.
  • شستشوی منظم بینی با استفاده از سرم‌های نمکی استریل طبق دستورالعمل ارائه شده توسط جراح

گرفتگی طولانی مدت و یا مزمن بینی

اگر گرفتگی بینی پس از طی چند هفته به مرور بهتر نشود در این صورت باید نگران مشکلات جدی و عارضه‌های شدید پس از جراحی باشید که عبارتند از:

پولیپ بینی

در صورتی که به دلیل برطرف کردن پولیپ بینی اقدام به جراحی کرده اید ممکن است پس از چند ماه پولیپ بینی مجدد رشد نماید و گرفتگی بینی آغاز شود، در این مورد نمی‌توان گرفتگی بینی را به نتیجه‌ی جراحی قبلی نسبت داد زیرا پیش از انجام جراحی پزشک به شما یادآوری می‌نماید که حتی پس از جراحی نیز ممکن است پولیپ بینی مجدد رشد داشته باشد.

درمان: استفاده از دارو، اسپری و یا جراحی مجدد

انحراف سپتوم و یا تیغه‌ی میانی بینی

انحراف تیغه‌ی میانی بینی یکی از مشکلات شایعی می‌باشد که دلیل انجام درصدی از جراحی‌های بینی می‌باشد، در صورتی که جراح طی جراحی قادر به برطرف کردن انحراف بینی نباشد و یا اگر در حین جراحی منجر به آسیب به تیغه‌ی بینی شود ممکن است پس از جراحی مشکلات تنفسی مانند گرفتگی بینی برای بیمار ایجاد شود.

ایجاد بافت اسکار در بینی

پس از جراحی ممکن است در حین التیام بافت‌های داخلی بینی، اسکارهایی تشکیل شود، وجود این اسکارها می‌تواند منجر به گرفتگی بینی شود.

جلوگیری از تشکیل بافت اسکار پس از جراحی تا حدود بسیاری به روش جراحی، نوع پوست، سیستم ایمنی بیمار و مراقبت‌های پس از جراحی بستگی دارد.

نتیجه گیری

 ایجاد مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی پس از جراحی نادر می‌باشد اما در صورت بروز جهت برطرف کردن آن باید هرچه سریعتر اقدام نمائید.

به منظور جلوگیری از هرگونه عارضه‌ی ماندگار مانند گرفتگی بینی لازم است تا جهت انجام جراحی بینی یک جراح بینی باتجربه را انتخاب نمائید تا احتمال بروز هرگونه عارضه‌ی ناخواسته پس از جراحی کاهش بیابد.

منابع:

https://www.kansascitysurgicalarts.com/uncategorized/expect-recovery-rhinoplasty/

https://www.potomacplasticsurgery.com/blog/rhinoplasty-nasal-congestion-after-surgery/

دکتر سید علی نبی پور

دکتر سید علی نبی پور اشرفی

دکتر سید علی نبی پور اشرفی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی (ENT زیبایی بینی و پلاستیک صورت) متولد سال ۱۳۵۴هستند.

ایشان سال ۱۳۷۶ در دوره پزشکی عمومی وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در سال ۱۳۸۴ نیز از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند

ایشان دوره تخصصی گوش و حلق و بینی خودشان را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۱۳۹۳ دریافت نمودند.

دکتر نبی پور تاکنون موفق به انجام بیش از ۲۰۰۰ عمل زیبایی بینی شده اند.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

رابطه جنسی بعد از جراحی بینی

رابطه جنسی بعد از جراحی بینی

رابطه جنسی بعد از جراحی بینی ممکن است در ابتدا چندان جذاب نباشد، اما با شروع احساس بهتر، ممکن است بخواهید رابطه خود را مانند قبل از سر بگیرید....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *