بعد از پایان جراحی بینی، تمامی دستورات و نکاتی که باید رعایت شوند تا به تسریع روند بهبودی و حاصل شدن نتایج بهتر کمک شود، در اختیار بیمار قرار خواهند گرفت. در این مقاله سعی داریم به بررسی مراقبت های بعد از جراحی بینی بپردازیم.
معمولا بیمار بعد از جراحی با علائمی از قبیل تورم و کبودی بینی و اطراف چشم ها روبرو می شود. گاهی ممکن است بیمار احساس بی حسی در نواحی اطراف بینی، گونه ها و لب ها داشته باشد. اما جای نگرانی نیست، چرا که این علائم موقتی هستند و بعد از گذشت مدتی برطرف خواهند شد.
هر گونه احساس درد ادامه دار در ناحیه بینی باید به پزشک گزارش داده شود. جهت تسکین درد و ورم می توان از کمپرس یخ استفاده کرد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کمپرس نباید به طور مستقیم بر روی پوست بینی و یا گونه ها گذاشته شود. هیچ گونه فشاری نباید به بینی وارد شود. توصیه می شود کمپرس بیشتر از پنج دقیقه بر روی بینی باقی نماند.
نکته مهم دیگر این است که حرارت بالا نیز نباید به بینی وارد شود.
پس از جراحی زیبایی بینی
بعد از جراحی زیبایی بینی، اسپلینتی داخل بینی قرار می گیرد تا از ساختار بینی در زمان بهبودی محافظت به عمل آید. از در آوردن اسپلینت بنا به هر دلیلی باید خودداری شود. زمان درآوردن اسپلینت از سوی پزشک تعیین می شود.
بعد از اتمام مراحل جراحی، پانسمانی داخل بینی قرار می گیرد که مانع ورود ترشحات به داخل گلو می شود. از برداشتن پانسمان نیز به هر دلیلی باید خودداری شود. معمولا پانسمان چند روز بعد از جراحی برداشته خواهد شد.
دوران نقاهت جراحی زیبایی بینی
- در طول سپری شدن دوره نقاهت و بهبودی، آن چه که اهمیت بسیار بالایی دارد این است که باید از استعمال سیگار و دخاینات و هم چنین مصرف مشروبات الکلی، حداقل به مدت سه هفته خودداری شود. نیکوتین موجود در سیگار، روند بهبود و ترمیم را به تاخیر می اندازد و احتمال بروز عوارضی از قبیل عفونت نیز بیشتر خواهد شد.
- در خصوص فعالیت های بدنی باید بگوییم، توصیه می شود بیمار تا یک هفته بعد از جراحی در منزل استراحت کند و برای مسافت های کوتاه، پیاده روی داشته باشد. از انجام فعالیت های شدید بدنی مانند ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و یا خم و راست شدن باید به مدت چند هفته خودداری شود. در خصوص زمان مناسب این قبیل فعالیت ها حتما با پزشک مشورت داشته باشید.
- توصیه می شود هنگام خوابیدن بعد از جراحی بینی، سر تا جای ممکن بالا نگه داشته شود، حتی هنگام خوابیدن نیز باید یک تا دو بالشت زیر سر گذاشته شود.
- نکته بسیار مهم این است که در طول دوره نقاهت نباید هیچ گونه فشاری به بینی وارد شود. به همین خاطر، بهتر است به مدت حداقل یک ماه از عینک آفتابی و یا طبی استفاده نشود. از فین کردن نیز باید تا حد امکان خودداری شود، شستشوی بینی بعد از جراحی به کمک سرم های نمکی مخصوص شستشوی بینی صورت گیرد.
- توصیه می شود با دهان باز عطسه کنید.
- بیمار می تواند بعد از جراحی استحمام کند، اما بینی و صورت خیس نشود. آن چه که اهمیت دارد این است که اسپلینت باید کاملا خشک نگه داشته شود.
- در صورت بروز درد می توان از داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک مانند استامینوفن مصرف کرد. اما با این حال، میزان بروز درد بعد از جراحی بسیار کم می باشد.
- نکته بعدی، رژیم غذایی است. بیمار باید تا جایی که می تواند آب و مایعات بخورد و رژیم حاوی میوه، سبزیجات، پروتئین و مواد مغذی داشته باشد. از مصرف مواد غذایی خنک و یا داغ باید خودداری شود. توصیه می شود بیمار رژیم غذایی نرم داشته باشد تا فشار کمتری هنگام جویدن به بینی وارد شود.
- گریه و خنده و حرکات صورت بر نتیجه جراحی بینی تاثیر بسیار مستقیمی دارد سعی کنید از حرکات بیش از حد صورت تا بهبودی نسبی خودداری نمایید.
در صورت مشاهده علائمی از قبیل:
- بالا رفتن دمای بدن
- دردی که با مصرف داروهای مسکن کنترل نشود
- خونریزی زیاد از بینی
- تشدید ورم و کبودی
حتما با جراح بینی خود تماس بگیرید.
نکته پایانی
جراحی بینی، از جمله جراحی های حساس و پیچیده ای است که به مراقبت بیشتری نیاز دارد و نتایج غیر منتظره ای در انتظار بیمار خواهد بود. اما می توانیم این اطمینان را بدهیم که با رعایت نکات و دستورات گفته شده از سوی پزشک، بهترین نتایج حاصل می شود و دوره نقاهت با کمترین میزان عوارض طی خواهد شد.
منبع: Source: https://www.neiltanna.com/patient-resources/surgery-instructions/post-rhinoplasty/
۰ دیدگاه