یکی از مهم ترین اقداماتی که باید بعد از جراحی بینی انجام دهید شستشوی بینی و نواحی داخلی آن است. اما نحوه شستشوی بینی بعد از عمل زیبایی چگونه است؟ بسیاری از افراد در پی پاسخی برای این پرسش هستند که می خواهند به طور دقیق و علمی این مباحث به آن ها توضیح داده شود.
در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با چگونگی شستشوی بینی و مراحل شستشوی بینی بعد از عمل بینی آشنا کنیم.
شستشو بینی پس از جراحی
بعد از این که شما تحت عمل جراحی بینی قرار گرفتید پزشک به شما توصیه می کند که یک سری سرم های خاصی را از داروخانه ها تهیه کنید و نواحی داخلی بینی را با آن شستشو دهید.
سرم ها محلولی کاملاً بهداشتی هستند که با استفاده از سرنگ ها به درون بینی تزریق می شوند تا مواد اضافی و خونابه های بینی را بعد از جراحی به بیرون تخلیه کنند. روند تزریق نباید با فشار باشد زیرا که باعث می شود بافت های داخلی بینی آسیب ببینند.
بینی ام را چگونه شستشو دهم؟
سوزنی که سر سرنگ وجود دارد را بردارید زیرا که در روند شستشو به شما هیچ کمکی نخواهد کرد. سپس محلول سرم را داخل سرنگ بکشید و در نهایت با فشار کم و به آرامی به داخل بینی تزریق کنید.
این سرم تمامی بخش های داخلی را شستشو داده و از خشک شدن بینی و باقی ماندن خونابه ها در بینی جلوگیری می کند.
در صورتی که مایعات و یا موادی در داخل بینی باقی بماند می توانید با یک دستمال یا پنبه آن را به آرامی تمیز کنید. اما از فین کردن بپرهیزید زیرا زمینه ساز بروز خونریزی و آسیب به عروق داخل بینی می شود.
توجه به مراقبت های بعد از جراحی زیبایی بینی در از جمله نکات بسیار مهمی است که حتما باید در هر مرحله از دوران نقاهت پس از عمل در نظر گرفته شود.
توصیه های ضروری در هنگام شستشوی بینی بعد از عمل زیبایی
- بعد از جراحی بینی مقداری خونریزی در بخش های داخلی بینی خواهید داشت که بعد از گذشت چند روز بخش هایی از خونابه ها خشک می شوند. هرگز نباید این خون هایی که خشک شده اند را با دست، گوش پاک کن یا هر جسم خارجی خارج کنید. به طور کلی وارد کردن هر نوع جسم خارجی به داخل بینی ممنوعیت دارد.
- فین کردن ممنوع است.
- در خصوص شروع روند شستشو بعد از عمل بینی حتما از پزشک جراح خود راهنمایی دریافت کنید.
- برای شستشو دادن داخل بینی می توانید بجای این که از سرم هایی بهداشتی استفاده کنید خودتان در منزل از آب و نمک استفاده کنید. محلول آب و نمک هیچ آسیبی به بخش های داخلی بینی وارد نمی کند و همچون سرم های بهداشتی عملکرد خوبی دارند.
*البته باید توجه داشته باشید که نمک محلول باید کم باشد تا شوری زیادی نداشته باشد و موجب سوزش نشود. از طرف دیگر نیز آبی که در محلول مورد استفاده قرار می دهید باید یک بار جوشیده باشد و بعد از سرد شدن مورد استفاده قرار گیرد.
- تعداد دفعات شستشوی بینی بعد از عمل بینی در روز چندین نوبت است. شستشوی چند باره باعث می شود که لخته های خونی زیاد اجتماع نداشته باشند و سریع تمامی مواد زاید مورد شستشو قرار گیرند.
- شستشوی بینی هم عملکرد تنفسی شما را بهبود می بخشد و هم این که بخش های داخلی بینی مرطوب می ماند و از خشک شدن خونابه ها در داخل بینی جلوگیری می شود.
- مدت زمان شستشوی بینی بعد از عمل بینی سه هفته اولیه بعد از جراحی است.
نتیجه گیری
در این مقاله مهم ترین نکاتی که باید در زمینه شستشوی بینی مورد نظر داشته باشید را در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم که با لحاظ کردن آن ها در روند شستشو بهترین نتیجه برای شما حاصل شود.
البته برخی از افراد به دلیل شرایط خاصی که تجربه می کنند ممکن است که پزشک جراح توصیه های پزشکی دیگری نیز داشته باشد تا بتوانند آن مشکلات را برطرف کنند.
بنابراین توصیه می شود که در زمینه مراقبت های بعد از جراحی و نحوه شستشوی بینی به تذکرات و راهنمایی های جراح بینی خود گوش فرا دهید تا اقدامات به طور دقیق و بی نقص انجام شود. در نهایت تمامی این مراقبت ها باعث می شوند که روند بهبودی سرعت بیشتری داشته باشند و نتایج بهتری را شاهد باشید.
۰ دیدگاه