عمل بینی از مهم ترین و حساس ترین جراحی های زیبایی می باشد، که رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از انجام آن، نیازمند مراقبت های ویژه و رعایت مواردی همچون رژیم غذایی و دقت در نوع تغذیه در طول دوره نقاهت می باشد. چرا که بی توجهی و عدم اطلاع از نوع مواد غذایی، بایدها و نبایدهای تغذیه ای، سبب ایجاد تغییرات نامطلوبی در نتیجه جراحی میشود. از آنجا که رژیم غذایی، نقش موثری در کاهش عوارض ناشی از عمل جراحی خواهد داشت، بهبودی و نتیجه جراحی شما، به میزان زیادی به مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد، که در این میان تغذیه و مصرف غذاهای سالم بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین افراد با کسب اطلاعات لازم از نوع رژیم غذایی بعد از عمل بینی و رعایت آن، روند بهبودی را تسریع بخشیده و با اعتماد بنفس فوق العاده، از نتیجه جراحی خود، رضایت کامل را کسب خواهند نمود. بنابراین لازم است تا فرد، قبل از انجام عمل بینی با پزشک متخصص مشورت نموده و پس از دریافت اطلاعات لازم با رعایت نکات ارائه شده، دوره نقاهت کوتاه تری را سپری کرده و نتیجه حاصل برای آنها، رضایت کامل را به همراه داشته باشد. اگر شما هم قصد انجام عمل بینی و جراحی پلاستیکی دارید، اما همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مراقب های تغذیه ای بعد از جراحی بینی هستید، می توانید با خواندن این مطلب اطلاعات خود را تکمیل نماید.
مناسب ترین رژیم غذایی بعد از عمل بینی
معمولا بعد از اتمام جراحی بینی، به دلیل مصرف مواد بیهوشی و مسکن های ضد درد، افراد به طور موقت دچار یبوست خواهند شد به صورتی که هضم و دفع غذا توسط سیستم گوارشی کمی سخت و دشوار خواهد شد. برای از بین بردن یبوست، بیمار باید به مقدار لازم آب مصرف کند تا از ایجاد کم آبی در بدن جلوگیری شده و بیمار دچار دهیدراته نشود.
همچنین از غذاهای نرم و سبک مانند سوپ و انواع مواد غذایی آبدار استفاده نماید، چرا که هضم و دفع اینگونه غذاها برای سیستم گوارشی آسان تر و راحت تر خواهد بود و علاوه بر این، مواد غذایی نرم، نیازی به جویدن ندارند و به راحتی بلعیده می شوند.
استفاده از غذاهای که دارای مواد فیبری فراوانی هستند، باعث تحریک روده ها شده و به بهبود هر چه سریع تر یبوست کمک می کنند. مهم ترین دسته مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، غلات ها و میوه ها می باشند.
انواع نان سبوس دار، جو دوسر، انواع توت ها، شامل مقدار زیادی فیبر هستند. علاوه بر این بیمار باید از خوردن غذاهای سفت که جویدن آن، زمان زیادی لازم دارد و ممکن است باعث آسیب به بینی شود، خودداری نماید.
به علاوه خوردن و آشامیدن غذاها و نوشیدنی های که بسیار گرم و یا بسیار سرد هستند، از سوی پزشکان متخصص توصیه نمی شود.
درد و التهاب شایع ترین عوارض بعد از عمل بینی می باشد، بنابراین بهتر است بیمار در طول دوره درمان غذاهای سفت را از برنامه غذایی خود، حذف کند، چرا که مصرف این خوراکی ها باعث افزایش درد می شود. بنابراین افراد با جایگزین کردن مواد غذایی سبک تر و ساده تر می توانند، مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نمایند و از ضعف، بی حالی، کاهش انرژی و تضعیف سیستم ایمنی بدن جلوگیری نمایند.
به دلیل درد و التهابی که عمل بینی برای افراد به همراه دارد، بخش زیادی از توجه بیمار را به خود جلب می نماید. اما لازم است تا بیمار با مصرف غذاها و خوراکی های آرامش بخش و ضد استرس به کنترل و کاهش استرس و اضطراب ناشی از عمل، نیز توجه نماید. انواع دم نوش های سنتی مانند بابونه، گل گاو زبان، چای سبز و اسطوخودوس و همچنین انواع شکلات تلخ میتواند در کاهش استرس به بیمار کمک نماید.
از آنجا که بدن با مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها، قندها، ویتامین ها، پروتئین ها و آنزیم های که در ترمیم و بهبود زخم و جراحت نقش دارد، قادر به تامین انرژی و مواد لازم جهت بهبود و ترمیم انواع زخم ها و جراحت ها می باشد، مصرف مواد غذایی سالم و مناسب از سوی بیمار و رعایت رژیم غذایی تاثیر بسزایی در روند بهبودی فرد خواهد داشت. بنابرای مصرف انواع میوه جات، مانند آووکادو، توت فرنگی، موز، آناناس، و… در اولویت قرار خواهد داشت.
علاوه براین استفاده از مواد پروتئین دار مثل ماهی، تخم مرغ و سبزیجاتی که حاوی ویتامین c،a ، e می باشند، اهمیت ویژه ای در ترمیم و بهبود زخم های ناشی از جراحی بینی خواهد داشت. ژله نیز از بهترین خوراکی های بعد از جراحی بینی می باشد. زیرا خوردن آن راحت و آسان است و به علاوه بسیار مقوی می باشد.
همچنین برای کاهش التهاب بینی و اطراف آن، می توان از مواد غذایی که سرشار از چربی های اشباع نشده هستند استفاده کرد، از جمله این غذاها میتوان به زیتون، قارچ، زغال اخته و سبزیجاتی همچون اسفناج و کرفس اشاره کرد.
آب و نوشیدنی های طبیعی مانند، آب آناناس، آب هویج، آب کرفس و شیر موز باید به صورت مرتب و روزانه مصرف شود، چرا که علاوه بر تامین انرژی بدن، به دلیل برخورداری از مواد فیبری و انواع ویتامین ها، باعث کاهش التهاب و درد میشوند. البته لازم به ذکر است، که از نی برای خوردن نوشیدنی استفاده نکنید، چرا که مکش باعث ایجاد فشار بر روی بینی خواهد شد.
نباید های رژیم غذایی بعد از عمل بینی
- از خوردن نوشیدنی های اسیدی، کافئین دار و نوشیدنی های الکلی به شدت خودداری نموده چرا که علاوه بر افزایش میزان خونریزی و درد، مشکلات گوارشی قابل توجهی را برای بیمار ایجاد میکند و در بعضی موارد باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در افراد میشود.
- مصرف نمک را به حداقل برسانید تا ورم بینی برایتان دردسر ساز نشود.
- از خوردن ساندویچ، انواع فست فود و غذاهای آماده و پر چرب خودداری نماید.
- از گاز زدن به میوه ها و غذاهای سفت مانند گوشت و کباب جلوگیری نماید.
- از دوره نقاهت جهت کاهش وزن استفاده نکنید.
- از مصرف مسکن و آنتی بیوتیک های اضافی بدون تجویز پزشک متخصص خودداری نماید.
- از غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید.
- از خوردن غذاهای تند و پرادویه اجتناب نماید.
بنابراین افراد میتوانند، با رعایت رژیم غذایی مناسب و عمل نمودن به توصیه های بهترین جراح بینی خود و همچنین مصرف مواد غذایی سالم و مناسب، دوره درمان خود را بدون هیچگونه نگرانی سپری نموده و به نتیجه دلخواه خود برسند.
۰ دیدگاه