دکتر سیدعلی نبی پور » جراحی زیبایی بینی » آیا جراحی همزمان پولیپ بینی و زیبایی بینی امکان پذیر است؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

آیا جراحی همزمان پولیپ بینی و زیبایی بینی امکان پذیر است؟

این روزها جراحی بینی در اکثر موارد بنا به دلایل زیبایی و اصلاح نواقص ظاهری بینی انجام می‌شود اما گاهی اوقات به دلیل مشکلات پزشکی از قبیل پولیپ بینی است که موجب مشکلاتی در تنفس یا حس بویایی فرد می‌شود. پولیپ بینی تورم لایه‌ داخلی مجرای بینی و سینوس‌ها می‌باشد، پولیپ‌ها می‌تواند در اندازه‌ و رنگ‌های های مختلفی باشند، رنگ آن‌ها از زرد مایل به قهوه‌ای تا صورتی متغیر است اما فرم آن‌ها معمولاً در ابتدا شبیه قطره می‌باشد که به تدریج مکن است بزرگتر شوند و شکلی شبیه خوشه‌های انگور پیدا کنند. پولیپ می تواند یک یا هر دو سوراخ بینی را به طور همزمان درگیر کند.

پولیپ‌های بزرگ یا پولیپ‌هایی که خوشه ای هستند ممکن است موجب اختلال در نفس کشیدن یا حس بویایی فرد شود، همچنین می‌تواند باعث گرفتگی سینوس و منجر به عفونت شود.

۴۰ درصد افراد دچار پولیپ بینی هستند، این مشکل در مردان ۲ تا ۴ برابر بیشتر از زنان است و معمولاً در سنین جوانی و میان‌سالی رخ می‌دهد. احتمال ایجاد پولیپ در افرادی که به طور مکرر مبتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و افراد مبتلا به آسم و آلرژی بیشتر است.

علائم نشان دهنده وجود پولیپ در بینی

در بعضی افراد پولیپ هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند اما در برخی دیگر ممکن است عوارضی را ایجاد کند که معمول ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • انسداد بینی که در نتیجه‌ی آن تنفس مشکل می‌شود
  • آبریزش بینی
  • عفونت‌های مکرر سینوسی
  • ترشحات پشت حلق
  • درد در ناحیه صورت
  • سردرد
  • خر و پف
  • وقفه تنفسی در خواب

تشخیص پولیپ بینی

یک جراح با تجربه تنها با چند سوال در رابطه با علائم و معاینه‌ی بینی می‌تواند پولیپ را تشخیص بدهد. گاهی اوقات ممکن است برای تشخیص دقیق‌تر سی‌تی اسکن و آندوسکوپی بینی نیز تجویز شود.

درمان پولیپ بینی

  • قطره یا اسپری استروئیدی بینی: برای کاهش التهاب بینی در مواردی که تنها یک پولیپ باشد یا پولیپ‌های خوشه‌ای کوچک باشند تجویز می‌شود. عوارض این اسپری‌ها: سردرد، خون‌ریزی بینی و گلو درد می‌باشد.
  • قرص‌های استروئیدی: در مواردی که اندازه‌ی پولیپ بزرگ باشد یا شدت التهابات زیاد باشد، استفاده از قرص‌های استروئیدی همراه با مصرف همزمان اسپری‌های توصیه می‌شود. این قرص‌ها اندازه‌ی پولیپ بیینی را کاهش می‌دهند اما عوارض جانبی مانند افزایش وزن نیز به همراه دارند. مصرف این قرص‌ها برای بیشتر از چند هفته توصیه نمی‌شود.
  • اگر پولیپ بیینی بزرگ باشد و به درمان‌های ذکر شده پاسخ ندهد روش جراحی توصیه می‌شود. جراحی پولیپکتومی یک روش معمول برای برداشتن پولیپ می‌باشد.

این جراحی تحت بیهوشی کامل یا بیهوشی موضعی انجام می‌شود، ابتدا جراح یک لوله بلند و باریک متصل به دوربین را در داخل بینی قرار می‌دهد تا پولیپ‌ها و سینوس‌های بینی را مشاهده نماید، بعد از مشاهده محل قرار گرفتن پولیپ آن‌ها را خارج می‌سازد و در انتها سینوس‌ها را شستشو می‌دهد تا از بروز مشکل و عفونت جلوگیری شود، این جراحی معمولاً نیازی به ایجاد برش بر روی پوست بینی ندارد، بعد از جراحی تامپون‌های جهت جلوگیری از خون‌ریزی داخل بینی قرار می‌گیرد، دوره‌ نقاهت ۲ تا ۳ روز می‌باشد و بعد از آن فرد می‌تواند به زندگی عادی خود بازگردد.

جراحی همزمان پولیپ و عمل زیبایی بینی

گاهی اوقات بیمار از نظر ظاهری نیز دچار مشکلاتی در فرم بینی است که ممکن است تصمیم بگیرد همراه با عمل خارج کردن پولیپ جراحی زیبایی نیز انجام دهد. در اکثر موارد جراحی خارج کردن پولیپ و جراحی زیبایی بینی به طور همزمان قابل انجام است که مزایای بسیاری دارد ازجمله اینکه بیمار فقط یک بار تخت بیهوشی قرار می‌گیرد و عوارض و دوره‌ی نقاهت پس از عمل را فقط یک بار تجربه می کند، هزینه‌ آن نسبت به انجام دو عمل کمتر است و زمان کمتری صرف می‌شود.

این جراحی صرفاً در دسته جراحی زیبایی قرار نمی‌گیرد و به عنوان یک مداخله پزشکی انجام می‌شود بنابراین بیمه هزینه‌ این جراحی را تقبل می‌نماید.

ترکیب جراحی زیبایی بینی و پولیپ بینی برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ انجام شد و پس از آن پیشرفت‌های قابل توجهی با نتایج خوب (هم در زمینه زیبایی و هم در مورد عملکرد بینی پس از جراحی پولیپ) هر ساله حاصل شد. این جراحی‌ها معمولاً تحت عنوان رینوپلاستی عملکردی مطرح می‌شوند.

این جراحی به صورت جراحی باز بینی انجام می‌شود، ابتدا یک برش به شکل ۷ ایجاد می‌شود، پشت بینی بالا می‌رود، غضروف‌ها جانبی آزاد می‌شوند، معمولاً در ابتدا پولیپ بینی برطرف می‌شود و سپس نواقص ظاهری بینی که مربوط به استخوان، غضروف و قسمت‌های ماهیچه‌ای می‌باشد، برطرف می‌شود. بعد از بخیه کردن، جهت حفاظت از بینی و کمک به ترمیم استخوان‌ها و غضروف ها از گچ که در واقع نوعی آتل پلاستیکی است استفاده می‌شود.

بعد از جراحی معمولاً به منظور جلوگیری از خون‌ریزی تا ۲۴ ساعت باید تامپون استفاده شود، بخیه‌ها چند روز پس از جراحی کشیده می‌شوند، بیمار معمولاً همان روز پس از انجام جراحی می‌تواند به منزل بازگردد و دوران نقاهت را در منزل سپری کند، بعد از یک هفته گچ روی بینی برداشته می‌شود، برای رسیدن به نتیجه‌ نهایی در مورد ظاهر بینی، چند ماه باید زمان بگذرد تا التهابات و کبودی‌ها التیام بیابند اما در مورد بهبود عملکرد تنفسی پس از جراحی پولیپ، نتایج بعد از برداشتن تامپون‌ها قابل مشاهده می‌باشد.

منابع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/316953#reasons-for-sinus-surgery

https://www.ejyfacialplastics.com/rhinoplasty-nose-surgery-nasal-polyps/

https://www.intechopen.com/chapters/69430

دکتر سید علی نبی پور

دکتر سید علی نبی پور اشرفی

دکتر سید علی نبی پور اشرفی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی (ENT زیبایی بینی و پلاستیک صورت) متولد سال ۱۳۵۴هستند.

ایشان سال ۱۳۷۶ در دوره پزشکی عمومی وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در سال ۱۳۸۴ نیز از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند

ایشان دوره تخصصی گوش و حلق و بینی خودشان را از دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۱۳۹۳ دریافت نمودند.

دکتر نبی پور تاکنون موفق به انجام بیش از ۲۰۰۰ عمل زیبایی بینی شده اند.

برچسب ها:

مقالات مرتبط

رفع گلودرد بعد از جراحی بینی

رفع گلودرد بعد از جراحی بینی

گلودرد بعد از جراحی بینی یکی از مشکلات رایج است، به خصوص زمانی که از بیهوشی عمومی استفاده می شود. پس از جراحی تحت بیهوشی عمومی، بسیاری از بیماران تا...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *